Üdvözöljük iskolánk weboldalán!


Lezárult az iskola közel 800 millió forintos bővítési programja


 

  

Összefogás dal

 

Igazgatói bemutatkozás

Üdvözlöm Önt a Pellérdi Általános Iskola megújuló honlapján. Új vezetőként egyik célom, hogy olyan felületet hozzunk létre kollégáimmal, amely naprakész információkat nyújt minden iskolai szereplőnek. Ezt a munkát fokozatosan tudjuk megvalósítani. Ahogy iskolánk megújulása is mindannyiunk közös feladata lesz, akik felelősséget érzünk a gyerekekért, a szüleikért, az egész közösségért. Eddigi pedagógiai tapasztalatom és hitvallásom szerint ugyanis akkor lehetünk csak boldogok, ha naponta tudunk teremteni, alkotni valamit.

A tanulás is egy sajátos teremtés, az új tudás születésének elősegítése. Fontos kihívásnak érzem, hogyan lehet a gyerekeket, az új generációt „megfogni”, motiválni, érdekeltté tenni a tanulásban, a szüleiket bevonni a nevelési folyamatokba, és náluk is elősegíteni a belső késztetést a fejlődésre, a közös nevezők megtalálására. Alapvető célom, hogy a fejlődésen alapuló együttműködésnek olyan közös színterét találjuk meg a nevelőkkel, dolgozókkal, szülőkkel, tanulókkal, mely a helyi adottságokra épülő, természetes és barátságos helyekké teszi a Pellérdi Általános Iskola (Görcsöny, Gyód, Kővágószőlős, Pellérd) intézményeit, amelyek alapvetően jó környezeti és infrastrukturális adottságú vidéki iskolák. Az értékekre koncentráló iskolában, mint egy szép kertben, rend uralkodik, egyúttal életszerűen különbözik minden, s elégedettek a benne élők. Igazgatói munkám célja, hogy mindenki számára érzékelhetővé és érthetővé váljék a következő időszakban a rend, az átláthatóság, a közös javak megjelenítésének és fejlesztésének lehetősége és formája.

Tapasztalatom szerint, a jó iskola egészséges pedagógiai világot feltételez, komplex hálózatokban, rendszerekben gondolkodást, a magas szintű tudásfejlesztés és a rendszeres mozgásra ösztönzés mellett fejlett érzelmi intelligenciára nevelést, a szociális érzékenység ápolását. Hiszem, hogy együtt a Pellérdi Általános Iskolát sikeressé tudjuk tenni. A siker az iskola sajátos helyzetéből adódóan sokkal nehezebben mérhető, mint egy városi iskolában. A vidéki életforma ma már újraértelmezi önmagát, s ezt az iskolának is le kell érzékelnie, s valamilyen formában követnie kell. A sikeres iskola lehetősége a mi esetünkben a belső világunkban rejlik. Itt van a tehetség a gyerekek részéről, hozzáértés, kitartás a kollégák oldaláról, jó kapcsolat a szülőkkel, és nem utolsó sorban az Élet izgalmas, közös megélése, amelytől érdekes lesz ez a világ.

A sikeres iskola jó légkörű, összetartó tanári csapatot, szorongásmentes gyermekközösséget, stabil beiskolázást, nyugodt, tartalmas működést, színes arculatot, a középiskolák részéről pedig a nálunk végzett tanulók iránti „keresletet” eredményez. A jelenleg négy iskolából álló „iskolahálózatból” minden szinten szorosabban együttműködő iskolai közösséget szeretnék létrehozni a kollégáimmal egyetértésben, megtartva az egyes helyek sajátos, belső integritását. Ez izgalmas és motiváló kihívást jelent számomra.

Ebben kérem az Önök együttműködését is!

     

 Sasvári Sarolta

igazgató