Angol nyelvi szakkör:  Iskolánkban 4. osztálytól tanítunk tanóra keretein belül angol nyelvet. 1-3. évfolyamon szakköri keretben folyik az angol nyelv oktatása.

Énekkar: színvonalas produkcióival emeli iskolai ünnepségeink hangulatát. Gyakran szerepelnek községi rendezvényeken is. Repertoárjukban helyet kap a régmúlt idők, és a jelen zenéje is.

Számítástechnika szakkör: számítástechnika termünkben 16 HP laptop áll tanulóink rendelkezésére. Az 5. évfolyamos tanulóink szakköri keretben sajátítják el a számítástechnika alapjait.

Tömegsport: sportot kedvelő diákjaink számára hetente négy alkalommal lehetőség nyílik a tanórán kívüli sportolásra. Több éve hagyományosan iskolánkban zajlik a "Görcsöny Kupa" elnevezésű labdarúgó torna, amelyben a pécsi kistérség iskolái vesznek részt. Hagyományosan mi rendezzük a Megyei Duatlon Döntőt.

Alapfokú művészetoktatás: a Berze Nagy János Alapfokú Művészeti Iskola képzőművész tanszaka működik az intézményben kihelyezett tagozatként.

Pom-Pom szakkör: 1-4. évfolyamos tanulók alkotják a csoportot. A tánctanulás mellett hangsúlyt fektetünk a ritmusérzék fejlesztésére. Többször lépnek fel iskolai és települési rendezvényeken.

Újságíró szakkör: Célja a kompetenciafejlesztés, a tehetséggondozás. Az iskolaújság a Sulifirka szerkesztő csapata.

Rendezvényeink

Kedves Olvasó! Ismeri Ön a Pirosmalac meséjét? Ha még nem ajánlom figyelmébe és azokat az alkotásokat is, amit diákjaink készítettek illusztrációként. A képeken a díjazottak is láthatóak. Gratulálunk a szép munkákhoz!

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

2005 tavaszán a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.
A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.
Ma mi is megtartottuk iskolánkban a mesevetélkedőt, megemlékezve ezzel e jeles napról.

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

A lovaglás folytatódik. Néhány kép a mai napról. Feri bácsi is a képen, akinek nagyon köszönjük, hogy mindig eljuttat bennünket a lovardáig.

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

A Baranya Megyei Diáksport Tanács a Diákolimpia Duatlon egyéni és csapatverseny döntőjének helyszínéül ismét iskolánkat választotta. Sajnos, sok betegeskedő diák nem vehetett részt e versenyen. Iskolánkat Földesi Bianka, Nikolics Cintia,Tancsik Olivér,Tóth László, Gógl Rebeka, Kovács Zsombor,Mang Brendon,Bertus Kristóf és Valek Elizabet képviselte. Ezüstérmeseink Tancsik Olivér és Nikolics Cintia, bronzérmes Földesi Bianka. Gratulálunk a remek teljesítményükhöz! Köszönjük a felkészítő tanárok, tanítók munkáját. Köszönjük azt a sok segítséget, amit a rendezvény megvalósításához biztosított Görcsöny község polgármestere, a polgárőrség tagjai, a szülők, volt diákjaink, kollégáink, munkatársaink , önkéntes segítőink, egyszóval valamennyi rendező.

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

 

Görcsönyi Általános Iskola fényképe.

    Iskolánk hagyományainak ápolása, ezek fejlesztése és bővítése az iskolaközösség minden tagjának joga és kötelessége.

Hagyományos ünnepeink és rendezvényeink:

- Tanévnyitó ünnepély

- Aradi vértanúk napja

ünnepély 2013 005

- Október 23. megünneplése

- Halloween disco

-Tökfaragó verseny

-Márton nap

tökfaragó 070

 

 

-Egészségnap

 

- Erzsébet-Katalin bál

- Adventi gyertyagyújtások

advent 109

- Jön a Télapó

advent 020

 

- Karácsonyi műsor és ajándékozás

- Farsangi bál

- Március 15. megünneplése

P1120726

- Föld napja

 

- Gyermeknap

DÖK nap 020

- Sportnap

- Pedagógusnap

- Ballagás

- Tanévzáró